...

Üniversitemizin UZAK Kulübü UZAYMER'de Tanıtım Çekimi Yaptı

Çukurova Üniversitesinin Uzay Bilimleri ve Araştırmaları Kulübü(UZAK)’nün tanıtım filmi çekimi UZAYMER binası ve bahçesinde gerçekleşti.

Kulübün amacı uzay bilimlerine ilgi duyan insanları bir araya getirerek bilgi paylaşımına ortam sağlamak, temel astronomi becerilerinin kazanılması için çalışmak ve ihtiyaç duyulan farkındalığı aşılamaya çalışmaktır. Hedef kitlesi astronomi ve bilim alanında meraklı olup daha fazlasını öğrenmek isteyen lisans öğrencilerdir. Ayrıca kulüp ilgiyi canlı tutmak, yeni üyelere ulaşmak için sunumlar, gözlemler, belgesel gösterimleri düzenler. Gözlemler hava koşullarına bağlı olarak Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri Ve Güneş Enerjisi Araştırma Ve Uygulama Merkezi (UZAYMER)'de veya şehrin ışıklarından uzak yerlerde düzenlenmektedir. Kulüp 2019 yılında kurulmuştur.